♡Uken som gikk♡

God fredag! Holdt jeg på å skrive. Vi begynner på nytt.

God mandag!

Jeg har fredagsfølelse fordi jeg gikk i friuke i dag morges kl 07:10. Jeg har jobbet gjennom hele helgen. Først 10 timer natt på fredag, så 12 timer natt på lørdag og deretter 12 timer natt igjen på søndag. Så det er altså mandag i dag.

Det var i grunnen derfor jeg tenkte å oppsummere om uken som gikk, men jeg kjenner jo at jeg er en smule sliten i hodet etter all jobbinga. Man blir litt rar av å jobbe hele natta og sove halve dagen.

Uken begynte med at jeg fremdeles hadde to dager ferie igjen, og jeg brukte de produktivt, vil jeg si.

På mandagen hadde jeg både time hos gynekolog og hos tannlegen, så jeg gjennomførte det, og det var veldig deilig å bli ferdig med. Det er sånt som egentlig ikke er obligatorisk, men noe som bør gjøres en gang i blant, og nå var det rett og slett på tide!

Timen hos gynekologen var for å ta celleprøve, fordi jeg fikk brev litt etter at jeg fylte 25 om at jeg bør bestille time til dette. Og det tok meg jo litt tid å få gjort. Det er jo ikke det første man har lyst til, men det er viktig. Så endelig fikk jeg gjort det! Og det var ikke noe skummelt eller farlig. Det gikk veldig greit.

Tannlegetimen også var en ren rutinesjekk for min del. Jeg liker å dra dit sånn hvert halvannet år for å sjekke at alt er i orden. Det var null hull denne gangen også, men man vet jo liksom aldri, så det er viktig for meg å sjekke. Hvis ikke begynner jeg å stresse over det. Jeg var riktignok hos en ny tannlege denne gangen, som ikke var så forsiktig som de tidligere jeg har vært hos, og jeg må faktisk si at gynekologbesøket var mer behagelig enn tannlegebesøket i dette tilfellet. Nå forstår jeg plutselig hvorfor folk vegrer seg for tannlegen, dersom det er sånt de har vært utsatt for? Haha. Veldig takknemlig for at jeg ikke måtte fikse noe.

På tirsdagen hadde jeg time hos bilverksted for å få fikset noen problemer som har vært der siden jeg kjøpte den. Dette gikk heldigvis på garantien, men det måtte jeg faktisk mase meg til for å få dekket. Det synes jeg var litt frekt. Forstår at bilforhandleren ønsker å spare penger, men hvis de ønsker fornøyde kunder som skryter videre til andre, har det jo ingen hensikt å forsøke å lure seg unna ting som åpenlyst skal gå på garanti. Heldigvis sto jeg på mitt, så det vil jeg anbefale andre å gjøre også dersom de kjøper bil og noe viser seg å være galt. Hvis ikke er det ikke noe poeng i å tilby garanti i utgangspunktet.

På onsdag skulle jeg begynne på jobb igjen på ettermiddagsskift, men da slo forkjølelsen ut som jeg håpet skulle gå over før den hadde utviklet seg til noe mer. Hadde gått rundt og vært småpjusk i noen dager allerede, men tenkte kanskje det ikke skulle bli noe mer enn som så. Jeg tok visst feil. Så da ble det ikke noe jobb på meg denne dagen, likevel.

Men jeg kom sterkere tilbake på torsdagen, og da var det oppriktig kjempedeilig å være tilbake. Kan hende jeg endrer mening om dette etter å ha jobbet i noen uker til, men jeg synes faktisk det er deilig å ha en arbeidsplass å gå til igjen og en slags rutine. Å være for mye hjemme er ikke så digg som man alltid tenker at det skal være. Som regel er det deilig å slappe av hjemme på sofaen, men det kan bli for mye av det gode.

Fredag, lørdag og søndag, som nevnt over, gikk utelukkende til jobb. Jeg rakk å ta meg en økt på tredemølla før jobb på fredagen, og det er jeg veldig fornøyd med, men med 12-timersskiftene på lørdag og søndag var det mer eller mindre kun tid til å sove, spise og jobbe, så det var slik jeg tilbrakte helgen min.

Nå har jeg allerede friuke etter 1 uke tilbake i jobb etter ferien, og det blir magisk! Jeg er såpass sliten i hodet nå etter jobbhelg at jeg akkurat nå satte på en vaskemaskin og glemte å ha i vaskemiddel. Så jeg måtte starte maskinen på nytt, haha. Er ikke så greit, alltid. Resten av kvelden skal tilbringes med “Never Have I Ever” sesong 3 på skjermen, og forhåpentligvis får jeg tvunget meg selv til en tur på butikken for å kjøpe taco og diverse. Også bør jeg virkelig gå ut med søpla.

Håper alle har hatt en nydelig helg, og at dere får en kjempefin uke, enten dere jobber eller gjør noe annet.

Hva gjorde dere i uken som gikk?

♡Siden sist♡

Hei! Dette var lenge siden. Hvordan gjør man dette igjen?

Jeg vet ikke helt hva som skjedde. Jeg har ikke skrevet et innlegg her inne på omtrent 2 år. Mye har skjedd siden, og jeg trodde vel aldri at jeg skulle komme tilbake. Men så plutselig har jeg fått et innfall om at jeg har lyst. Jeg har jo alltid syntes at det er gøy å skrive, og dele, og ta bilder og alt det som følger med å ha en blogg. Så hvorfor ikke fortsette med det?

Jeg tenker at før jeg fortsetter der jeg slapp, så passer det seg med en liten oppdatering fra mitt liv, siden mye har skjedd på 2 år. Livet mitt er ikke det samme som det var, og sånn er det jo for mange, vil jeg tro.

Sist jeg var innlogget her, så var vi midt i det første corona-året, og det var ikke stort å finne på, i grunn. Jeg har jo aldri vært en person som kanskje går ut så mye og benytter meg av kulturelle tilbud og lignende, men jeg merket at det var tungt å ikke ha muligheten i det hele tatt. Det føltes nesten galt å bevege seg utenfor hjemmet. Det kan jo ha vært angsten min som gjorde det hele verre. Jeg vet ikke. Jeg er glad det verste tilsynelatende er over. Nå kan man stort sett gjøre alt man pleide å kunne gjøre. Det føltes veldig rart å gå tilbake til normalt, men også veldig deilig! Dette med å holde litt avstand kan vi riktignok godt fortsette med av den enkle grunn at jeg liker personal space, hehe.

Siden mitt forrige innlegg har jeg blitt singel. Det nærmer seg nå et helt år siden bruddet, men det var en stor endring i mitt liv, og rart å venne seg til. Jeg var sammen med eksen min i nesten 7 år, så å leve uten en person som jeg har levd tett innpå siden jeg var 18 år har vært ganske tøft. Med den livsendringen, måtte jeg også lære meg å bo og leve helt på egenhånd. Men det har faktisk gått veldig bra. Nå er jeg og eksen min dessuten på et punkt hvor vi faktisk er veldig gode venner og prater sammen hver dag. Det er jeg utrolig takknemlig for. Og jeg trives i grunn også veldig godt med å være singel, og liker såpass godt å bo alene nå at jeg ikke vet hvordan jeg i fremtiden skal greie å bo sammen med noen andre igjen, haha. Friheten til å gjøre hva man vil, når man vil, er helt nydelig.

I tillegg til at jeg nå er singel og bor alene, har jeg også fått meg ny jobb siden sist, og ikke bare det men også fast jobb. Jeg pleide å jobbe deltid innen fast food, og nå jobber jeg heltid på fabrikk! Og det trives jeg svært godt med. Det er ålreit å ha en jobb som både gir økonomisk trygghet, og som har arbeidstider jeg faktisk kan leve med. Det er skiftarbeid, så tidene varierer alt fra ettermiddag til natt til tidlig tidlig om morgenen. Sistnevnte er det jeg like minst. Å stå opp tidlig er ikke noe for meg. Men jeg er spesielt stolt av akkurat dette, fordi jeg trodde lenge at jeg ikke skulle greie å jobbe heltid i det hele tatt, fordi psyken min gjorde meg så utmattet. Men her er jeg et helt år senere, og jeg får det fremdeles til!

Jeg har også gått i terapi, for å få hjelp med mine angstproblemer og depresjon, og det kan jeg faktisk si at hjalp meg mye! Jeg sliter fremdeles med det fra tid til annen, for det går jo ikke bare over av seg selv, men jeg har blitt flinkere til å håndtere det. Og når det blir for vanskelig, har jeg noen medisiner til hjelp. Det har gjort livet mye enklere og bedre, og er en stor del av grunnen til at jeg greier å jobbe heltid. Utrolig glad for at jeg fikk muligheten til å få hjelp med det. Det er ikke bare bare å få hjelp med psykiske problemer, nemlig. Man må virkelig kjempe.

Enda nyligere har jeg også kjøpt meg min første bil. Jeg har fremdeles ikke billappen, men har innsett etter å ha gått i terapi at det er mulig for meg å få til, omsider, hehe. Men for å lære å kjøre, er det en fordel å ha en bil å kjøre med. Og jeg er såpass heldig at søstera mi har lyst til å lære meg. Vi trengte bare en bil å øve med. Dessuten, den dagen jeg endelig har lappen er det kjekt å ha en bil. Jeg gleder meg til å ikke være avhengig av andre og å kjøre hvor jeg vil, (spesielt til jobb) helt selv, selv om jeg synes det er skummelt. Bilen min er rød, og jeg er kjempeglad i den! Det gjenstår fremdeles å gi den et navn, men jeg venter til jeg kommer på det perfekte navnet.

Jeg har de siste 2 årene oppnådd enda mer enn bare dette, men disse tingene er de største som har skjedd, vil jeg si, også kan jeg heller gå inn på de små tingene ved en annen anledning, så det ikke blir så mye å lese på en gang. Jeg bare ønsket å fortelle hva som har foregått i mitt liv den siste tiden, både fordi jeg er stolt av meg selv og hva jeg har fått til, men også fordi det føles rart å bare fortsette der jeg slapp uten noen forklaring på noe som helst. Hvis noen leser bloggen min, så er det jo ålreit om folk føler at de kan relatere seg til meg eller at de kjenner meg litt.

Ellers håper jeg at alle dere har det bra, og har kommet ut av pandemien på andre siden med sinnet i behold. Jeg har heldigvis det, og er veldig takknemlig for det. Det har vært 2 vanskelige år for de fleste, men jeg anser meg selv som heldig som har det såpass bra som jeg har det nå, siden det ikke alltid har vært slik.