En dårlig dag

Du vet når man føler at man har mistet all motivasjon til absolutt alt, og alt egentlig bare føles kjedelig og tomt? En sånn dag har jeg i dag. Jeg har det ofte sånn, og sliter mye med det, men i perioder ser ting litt mer lyst ut, og jeg klarer å opprettholde et godt humør og en optimistisk tankegang likevel. I dag har jeg IKKE klart det, og det føles skikkelig dritt. Livet føles kjipt, denne dagen føles kjip, og jeg er i et kjipt humør, rett og slett. Men det er greit, fordi det er menneskelig å ha det sånn.

Av en eller annen grunn føler jeg meg mislykket når jeg har det slik, men det er jo egentlig bare tull. Jeg sitter liksom her og føler at jeg ikke greier å utrette noe som helst, fordi jeg har mistet motivasjonen og ikke har greid å gjøre stort annet enn å sette på en klesvask hele dagen. Men jeg er jo ikke mislykket for det. Det er helt OK å ha en dårlig dag, og det er til og med OK å ha mange av dem.

Det er i de lysere periodene at jeg har en tendens til å starte opp denne bloggen igjen, og det har jeg jo akkurat gjort bare for noen få dager siden. Jeg har opprettet mange utkast og funnet en haug med inspirasjon som jeg har gledet meg til å jobbe med. Jeg trenger bare å fullføre det. Men så kommer slike dager som den i dag, og da skjønner jeg plutselig ikke hvordan jeg skal få til noe av det. Jeg er perfeksjonist, og vil at alt skal utføres nøye, og at alt jeg lager skal ha en form for hensikt. Og jeg forstår ikke når jeg skal innse at det går ikke an at alt blir perfekt. Sannsynligvis blir ikke noe av det perfekt, og da står jeg igjen uten materiale i det hele tatt, fordi det ikke var godt nok for min egen personlige standard.

Nå sitter jeg altså her, fordi jeg fant ut at det beste er kanskje at jeg skriver om det. Alt kan tross alt ikke være perfekt, fordi livet er jo ikke det? Og det er jo ingen andre enn meg selv som har disse forventningene til hva jeg bør legge ut og ikke legge ut på denne bloggen. Eller hva jeg bør oppnå i løpet av en dag, eller et helt liv. Det er jo kun JEG som bestemmer det, og jeg burde ikke være så hard mot meg selv. Men det er jeg, og det burde jeg slutte med, haha. Spent på når jeg får til det.

Det jeg har innsett mens jeg har grublet over ting i dag, er at hvis jeg ønsker å holde denne bloggen gående og se på den som noe positivt å ta meg til på fritiden, så er jeg nødt til å ikke gi opp så fort jeg har en kjip dag. At det faktisk er bedre å skrive om hvordan dagen min har vært, og dokumentere livet slik det er, både på godt og vondt. Også må jeg snart innse at det ikke er noe galt i å bruke en hel dag på å se på MasterChef, og at jeg ikke trenger å være så sykt produktiv hele tiden. Det MÅ faktisk ikke skje noe viktig og produktivt hele tiden for at man skal være et vellykket menneske.

Nå skal resten av kvelden (og natten) min kun bestå av å se den nyeste sesongen av Chilling Adventures of Sabrina på NETFLIX, som jeg oppdaget i dag at har kommet ut. Veldig velfortjent belønning, siden jeg tross alt har satt på en hel klesvask OG laget middag i dag. Prøv å finne et større achievement. I’ll wait.

 

NYTT ÅR & CURRENT FAVORITES!

Hver gang et nytt år begynner, synes jeg det er uvant å skrive det nye året. Det faller meg bare ikke naturlig i det hele tatt å skrive 2020 i stedet for 2019. Ikke at det er verken rart eller særlig uvanlig. Jeg presterte faktisk å søke fri fra jobben feil år denne måneden, og fikk dermed selvsagt ikke fri, siden det gjøres digitalt, og sjefen ikke fikk det opp. Ba meg jo fri januar 2019, også ble jeg jo stressa da jeg plutselig var satt opp dagen det gjaldt. Fort gjort, haha. Det ordnet seg heldigvis allikevel, og jeg har dagen ledig til det jeg skal! Forteller gjerne mer om hva det gjelder i et annet innlegg 🙂

Som mange andre, har også jeg nyttårsforsett, og et av disse var faktisk å begynne å blogge igjen. Jeg faller ofte ut av det når jeg først begynner. Ikke fordi jeg ikke synes det er noe gøy, for jeg synes jo det er en trivelig hobby, men som en person som sliter en del med psyken er det vanskelig å holde på motivasjonen til å aktivt drive en blogg, når jeg generelt mangler motivasjonen til det aller meste – til og med det som er gøy. Men jeg gjør jo mye som jeg generelt burde bli flinkere til å dokumentere, for minnenes skyld, og da kan jeg jo like gjerne også skrive om det på bloggen min! Med tanke på hvor mye jeg reiser, er det jo litt krise at jeg nesten aldri har noen bilder med meg hjem.

Men over til noe annet: Mine current favorites.

Selv om det er et nytt år, betyr ikke det nødvendigvis at mine current favorites er nye favoritter. Ingen av tingene er nye fra dette året. Eller jo, faktisk én ting. Et album, som blir omtalt lengre ned i innlegget. Det aller meste er ting fra i fjor, da. Men de er veldig gode ting, alt sammen.

Blant annet to highlighters jeg bruker flittig. Den rosa er fra Fenty Beauty, og den ser kanskje ekstrem ut, men den er virkelig ikke så ekstrem i bruk. Rosafargen er mye mer tonet ned på ansiktet. Glitteret i den er derimot ganske fremtredende, og for noen kan det kanskje bli i meste laget, men jeg elsker det og bruker den gjerne på jobb, liksom. Highlighteren ved siden av er fra Sol Body, og er egentlig ment til å bruke på kroppen, som er grunnen til at den er så stor. Men jeg bruker den i ansiktet. Den er KJEMPEfin! Bør prøves!

Lipglossen fra Dose of Colors er fra kolleksjonen til Desi & Katy (beauty influencers på YouTube, for de som måtte lure), og den er altså gjennomsiktig med sølv-shimmer i. Utrolig fin gloss! Får ikke nok av lip gloss, jeg. Har altfor mange, og kommer sannsynligvis til å kjøpe flere, lol.

Sist, men ikke minst, innenfor kategorien skjønnhet, er en håndkrem fra RITUALS! I grunn kunne jeg ha tatt med absolutt alt som finnes fra Rituals of Sakura serien, men for det første eier jeg ikke hvert eneste produkt, og for det andre ville det tatt opp mye unødvendig plass, haha. Uansett, denne håndkremen! Og egentlig deres body cream, også. Jeg vil bade i det. Det lukter himmelsk, og jeg får ikke nok fukt nå på vinterstid, så det går med en god del, da. Ønsker meg luftfukter, egentlig, men det får bli ved en annen anledning.

Neste kategori på lista er litteratur! Haha.

De siste par årene har jeg egentlig lest veldig lite. Jeg pleide å lese ganske mye før, og har alltid vært en lesehest, egentlig. Men i 2018 og 2019 har jeg stort sett vært opptatt med andre ting, og dessuten vært for oppslukt i musikken til å prioritere lesing. I 2018 tror jeg faktisk ikke at jeg leste en eneste bok, noe som egentlig er helt sykt. Hjelp. I 2019 leste jeg 6 bøker eller noe sånt, som er en forbedring fra året før, men likevel ikke på det nivået jeg ønsker å være. Jeg liker ikke tanken på å presse meg selv til å lese, for det er jo meningen at det skal være et avslappende tidsfordriv og noe man gjør for moro skyld, men jeg har likevel et mål for 2020 om å lese mer enn i fjor. Hvor mye mer, vet jeg ikke. Ligger bedre an allerede da, for jeg har lest en bok denne måneden, og holder på med min andre.

“Lock Every Door” av Riley Sager er den jeg har lest ferdig, og det er en thriller, som er det jeg helst foretrekker å lese for tiden. Boka er veldig spennende. Å forklare hva den handler om, tror jeg at jeg skal stå over, med frykt for at jeg skriver for mye. Men thrillere er jo best når man vet minst mulig da, og derfor er det uansett dumt om jeg forklarer noe særlig. Beskrivelsen på baksiden av boka er nok det beste for de som skulle være interessert! Anbefales absolutt.

“The woman in the window” av A.J. Finn holder jeg på med fremdeles, og jeg er bare cirka 120 sider inn i den. Om den er dødsbra kan jeg ikke si for mye om, men jeg har inkludert den fordi jeg har gledet meg til å lese den og fordi den så langt er spennende og lover bra. Den skal dessuten bli laget film av, så direkte dårlig kan den vel ikke akkurat være? Eller det kan den vel så absolutt, når jeg tenker meg om, haha. Det finnes mange dårlige filmer av dårlige bøker… MEN det er jo smak og behag, ikke sant. Jeg tror jeg vil like resten av boka.

Over til den siste, og for meg, den viktigste kategorien! Musikk!

Musikk er det som får meg til å komme gjennom dagene og nettene, og er det jeg bruker mest tid på. Hører på musikk til cirka alle døgnets tider, og det er nesten umulig for meg å utrette noe produktivt hvis ikke jeg har musikk i bakgrunnen. Jeg hører jo på MYE mer enn hva jeg har avbildet her, men det er vel dette jeg antagelig har hørt mest på siden året begynte. Det er altså Baekhyun sitt “City Lights”-album, SuperM sitt debutalbum, EXO sitt nyeste album “Obsession” og ATEEZ sitt nyeste som har gått mest på repeat denne måneden. Får ikke nok. Alle nevnt over, bortsett fra ATEEZ, kom for så vidt ut i fjor, men jeg har hørt på det jevnt og trutt siden det ble utgitt. ATEEZ sitt nyeste mini album er såpass nytt at jeg dessverre ikke har fått det fysiske albumet hjem i posten ennå, til min store skuffelse. Blir mer og mer skuffa for hver dag som går, og det ikke ligger i postkassa, haha. Når som helst nå!

Dette var altså mine favoritter for tiden. Ser dere noen av deres egne favoritter, eller eventuelt noe dere ønsker å prøve ut eller sjekke ut?

Sånn ellers gleder jeg meg til å forhåpentligvis fortsette å holde denne bloggen gående. Jeg klarte jo å bestille meg legetime i dag, til tross for at jeg synes sånt er kjempevanskelig, så da burde det jo gå fint an å skrive et blogginnlegg i ny og ne! Haha. Ønsk meg lykke til, hehe!