3 dager i Amsterdam

Dagen i dag har jeg stort sett bare brukt til å sove, for jeg kom nemlig hjem fra en kort tur til Amsterdam i går! Jeg hadde ingen planer om å reise til Amsterdam i nærmeste fremtid, sånn i utgangspunktet. Jeg har hatt lyst til å reise dit en gang, men det var aldri på toppen av lista mi – før Day6 skulle ha konsert der, så klart. Planen var egentlig å skaffe billetter til konserten deres i London, men når jeg sier at de solgte ut før de i det hele tatt ble lagt ut for salg, så er det faktisk ikke en overdrivelse. Så da bestilte jeg billetter til Amsterdam-showet i stedet. Og det angrer jeg ikke på! For Amsterdam er kjempefint! Skulle virkelig ønske jeg fikk sett mer av byen, for den er altså så innmari fin. Gleder meg til å reise tilbake en annen gang! Men ikke misforstå meg, jeg hadde en fantastisk tur, til tross for at jeg ikke fikk sett store deler av selve byen. Høydepunktet med turen var jo som dere sikkert skjønner Day6-konserten! Og den var så BRA! Jeg elsket hvert sekund!              

DAG 1

Vi ankom Amsterdam på mandag kveld, etter å ha tatt flyet fra Gardermoen i 16:30-tiden, hvis jeg husker riktig, haha. Det første vi gjorde da vi kom frem var selvsagt å sjekke inn på hotellet, og slappe av i en times tid, og deretter gikk turen til nærmeste restaurant for å spise, fordi man blir tross alt sulten av å reise. Og av å leve. Vi bestilte hver vår store brus (og noe å spise da selvfølgelig), og til vår store overraskelse, fikk vi da hver vår MUGGE med brus og et glass ved siden av. Det ble dessverre ikke så billig som vi hadde håpet, med andre ord. Haha. Etter maten, gikk vi innom en matbutikk for å kjøpe snacks, ettersom det er tradisjon for oss når vi er på tur. Det koseligste vi vet er å kjøpe snacks og sitte på hotellrommet om kvelden å prate og spise potetgull og drikke brus. Små gleder, og så videre, hehe.

DAG 2 – konserten

Vi sovnet overraskende tidlig den første kvelden, men det var i grunn bra, ettersom neste dag var den store dagen! De skulle begynne å dele ut wristbands med kønummer klokken 12, så vi møtte opp utenfor konsertlokalet cirka ved den tiden for å stelle oss i kø. Vi hadde de billigste konsertbillettene, så vi ville uansett komme til å stå langt bak, men vi tenkte slik at det er greit å hente wristbands tidlig og få en ok plass på bakerste rad, likevel. I to og en halv time endte vi opp med å stå i køen før de delte ut wristbands til vår kø. Dere kan tro folk var misfornøyde med det, for det var KALDT å stå ute så lenge og vente. De begynte å dele ut armbåndene en del senere enn de skulle, og deretter delte de det ut gruppe for gruppe, og en og en kø om gangen. De startet selvsagt med VIP først, noe som er forståelig, men de burde definitivt hatt flere mennesker til å dele ut, så det kunne gå litt fortere, for det føltes som om jeg skulle fryse av meg tærne, og jeg klarte til slutt ikke å bevege på fingrene mine nesten, haha. Det som hjalp meg å holde varmen i køen var at man kunne høre at Day6 hadde soundcheck inne i lokalet, og da kjente jeg for første gang også at jeg faktisk skulle på konsert, for det pleier gjerne ikke å gå opp for meg før rett før konserten. Da vi omsider hadde fått wristband, dro vi tilbake til hotellet for å ta en varm dusj og få varme tilbake i kroppen, og for å slappe av litt, før vi begynte å sminke oss og skifte før vi  dro tilbake igjen til konsertlokalet. Det som er fint med wristbands, er at når man da ankommer lokalet, er det bare å finne plassen i køen som tilsvarer nummeret som står på armbåndet, så kommer man langt foran i køen uten å måtte stå der i timesvis før konserten starter, uten tilgang på do og mat og så videre.

Konserten i seg selv var helt fantastisk. De er kjempeflinke til å spille og synge live, og til å lage show. De ga dessuten alt de hadde siden det var det siste stoppet på hele turneen, og det var så utrolig gøy å endelig være der og se dem. De er et av mine favorittband, og å se dem var noe jeg virkelig har ønsket å gjøre lenge. Synes det er så synd at det allerede er over, men når de kommer tilbake igjen, så kan dere banne på at jeg kommer til å være der. Forhåpentligvis får jeg råd til å kjøpe VIP-billetter neste gang, slik at jeg får sjansen til å møte dem og dessuten se dem mer up-close, for det er veldig vanskelig for meg når jeg er såpass lav og gjerne ikke får plasser langt foran i lokalet pga prisene, haha. Jeg kunne se Young K under nesten hele konserten, og så også en del av Wonpil og Jae, men Sungjin og Dowoon var vanskelig for meg å få øye på bak alle menneskene foran meg. Men musikk er til for å høres, og de hørtes helt amazing ut, og dermed koste jeg meg uansett! DAY6 har nemlig ikke en eneste dårlig sang.

DAG 3

Onsdag var dagen vi skulle reise hjem, og med tanke på at vi hadde et ganske lavt budsjett siden det er dyrt nok i seg selv å reise til utlandet for en konsert, og konserten tross alt var det viktigste med hele turen, så var det ikke så altfor mye vi hadde anledning til å finne på. Vi hadde i utgangspunktet et ønske om å dra til Anne Frank-huset, men billettene måtte forhåndsbestilles på nett, og vi var hele tiden nødt til å se an hvor mye penger vi hadde igjen, så det ble vanskelig i denne omgang. Men reiser garantert tilbake en annen gang, og da skal jeg få dratt dit. Det vi i stedet endte opp med å gjøre var å reise til en elektronikk- og musikkbutikk vi hadde funnet på nettet, fordi vi visste de solgte masse K-Pop album der. I Norge er vi ikke så heldige at butikker selger slike album, så det var stas å faktisk kunne se de i butikk. Til tross for at prisene var en del høyere enn på internett, så endte vi selvsagt med å kjøpe noen album der, for opplevelsens skyld! Å se så mange album på utstilling i butikk var virkelig et vakkert syn, haha.

Etter å ha spist litt og slappet av på en restaurant, kjøpte vi med oss en boks med seks donuts fra Dunkin’ Donuts. Jeg hadde faktisk aldri smakt donuts før, ettersom jeg ikke er så veldig glad i bakevarer, hvis jeg først skal kose meg, men jeg ble virkelig ikke skuffet. Vi valgte to hver, og de jeg valgte var “Chocolate Rainbow” og “Raspberry Cheesecake”. Sistnevnte var helt amazing, og noe jeg godt kunne spist igjen hvis jeg fikk sjansen, haha. Sykt god.

Resten av turen var ikke særlig spennende, ettersom det bare var reisevei igjen, og vi var sykt slitne, men for å si det mildt, så hadde vi en helt fantastisk tur! Gleder meg til neste gang noen skal ha konsert i Amsterdam, for da reiser jeg dit mer enn gjerne. Men helst når det er litt varmere, for jeg oppdaget hvor mye jeg hater å fryse, mens jeg var der. Enda det var mye varmere i Amsterdam enn det er her i Norge.